top of page

OM FRANKENTSUGI OCH FORMGIVARNA BAKOM

Frankenstein och Kintsugi blev Frankentsugi.  Skapelsen som ger möbler från Edsbyverken en chans till nytt liv.

frankentsugi_full.png

Möbeln Frankentsugi har givit gamla möbler från Edsbyverken en chans till nytt liv. Christopher Ericsson, Viola Lundberg och Elisabeth Nilsen hade idén att återanvända döda delar och förgylla dem med guld. Frankenstein och Kintsugi blev Frankentsugi.

 

I kärnan av kontoret finns Frankentsugi. Där kan ni träffas över en fika eller bara för att småprata lite. Innehavet av möbeln visar på höga hållbarhetsvärderingar, något som också rent visuellt kommuniceras till företagets kunder och besökare. Dess utseende sticker ut tack vare möbelns olika höjdvariationer, vilket också ger oss en tydlig och ärlig bild av att möbeln är byggd av gamla möbeldelar.

 

Varje år slängs mängder av fullt fungerande kontorsmöbler på grund av kosmetiska skador såsom fanérsläpp och laminatskador, vilket är ett stort problem. Återbruk inom möbelindustrin idag är nästintill obefintligt på grund av bristande lönsamhet. Men med Frankentsugi vill studenterna visa att det faktiskt är möjligt att som företag visa på återbruk som en värdehöjande process.

MÖT FORMGIVARNA

Läs intervjuerna och lär känna de tre formgivarna bakom Frankentsugi.

bottom of page