top of page

OM GRID OCH FORMGIVARNA BAKOM

Grid är möbeln för tillfälliga möten samt för individuellt arbete, en plats för att komma bort från den vanliga arbetsmiljön. Med detta modulära system minskar du klimatpåverkan genom att variera användningsområdena för de resurstunga materialen i en kontorsmöbel.

Flexibelt kontor Grid
Grid montering
Grid montering

Tänk dig att när som helst kunna justera dina kontorsmöbler efter rådande behov. 

Haidar Rizaee, Madelaine Nordén och Sanna Bokedal ville visa att det går att minska klimatpåverkan genom att möjliggöra varierande användningsområden för de resurstunga materialen i en kontorsmöbel. Nu presenterar de ett modulärt system med hjälp av möbeln Grid.

 

Efter pandemin såg de att det fanns behov av en mer avslappnad stämning på kontoren, en miljö som tar fasta på den sociala hållbarheten på arbetsplatsen. I utformningen av Grid var det därför viktigt att kombinera vila och arbete. Tanken var att skapa en möbel för tillfälliga möten samt för individuellt arbete, en plats för att komma bort från den vanliga arbetsmiljön. Här visar de verkligen på möjligheterna för ett levande kontor, där inköpen av grundmodulerna bara är början för ditt framtida kontor.

 

Variationen och möjligheten att skräddarsy ett kontor är dock inte allt. Eftersom olika material slits olika mycket ville studenterna se till att de uttjänta delarna kan bytas ut separat. Ett genidrag som minskar påverkan på miljön och samtidigt inte tummar på kontorets framtida behov. 

 

Varför slänga en hel möbel när bara tyget är slitet?

MÖT FORMGIVARNA

Läs intervjuerna och lär känna de tre formgivarna bakom Grid.

bottom of page