top of page

OM GROW OCH FORMGIVARNA BAKOM

Grow är en rumsavskiljare, ljudabsorbent och ett kontorsmycke i ett. Av enbart två material, ull och stål, har man lyckats presentera stor variation i ett enda stycke. 

Rumsavskiljaren Grow
Rumsavskiljaren Grow Close-up

Grow är en rumsavskiljare, ljudabsorbent och ett kontorsmycke i ett. Melina Kronholm, Cornelia Fast och Julia Björk Fahlström såg att det öppna aktivitetsbaserade kontorslandskapet ofta saknade chans till enskildhet. Samtidigt utgjorde nutidens lösning i form av skärmväggar en hård kontrast till den fria arkitekturen. Grow bidrar till en levande miljö och finns där för att växa tillsammans med kontoret. 

 

Designprojektet har präglats av transparens, inte minst i hur möbeln är uppbyggd. Av enbart två material, ull och stål har studenterna lyckats presentera stor variation i ett enda stycke. Tyget går enkelt att justera, byta eller addera vilket gör att Grow är enkel att justera efter framtida behov. Transparens finns även med i själva formgivningen där rumsavskiljaren tillåter insyn men på ett kontrollerat sätt. Med denna möbel vill skaparna öppna upp för en diskussion kring vad en rumsavskiljare kan vara och eventuellt erbjuda för funktioner. 

MÖT FORMGIVARNA

Läs intervjuerna och lär känna de tre formgivarna bakom Grow.

bottom of page