LoggaRosa-01.png
RadHome2-01.png

HOME.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

KONCEPT

Under den rådande pandemin ställer vi högre krav på vår tillvaro hemma, då detta i allt större utsträckning måste kunna användas som arbetsplats och inte bara som ett hem

Biokompositgranulat i en form innan materialet pressas.

press to zoom

Formpressat biokompositgranulat som arbetades fram under den utforskande fasen av projektet.

press to zoom

Användartester gjordes med mockup nr 2. Denne i trä och träfiberskiva för att utvärdera funktion, konstruktion, och användande.

press to zoom

Biokompositgranulat i en form innan materialet pressas.

press to zoom
1/6

PROCESS

De allra flesta vill ha ett eget utrymme som man kan gå till när man ska arbeta och lämna vid arbetsdagens slut.

Konceptet Home har utformats utifrån inspiration och tankar sprungna ur "compact living" och förenklar en tydligare gräns-dragning mellan arbete och fritid.

 

 

 

 

Home är vid en första anblick ett vanligt matbord men under bordsskivan gömmer sig goda möjligheter till att utforma en personlig arbetsplats.

 

Home är mångsidigt och erbjuder personliga valmöjligheter då alla komponenter kan erbjudas i olika varianter.

Standardutförandet har en bordsskiva av vitlaserad askfanér och en vitlaminerad arbetsyta. Konstruktionen bygger på ett stålunderrede och står på ben av massiv vitlaserad ask. Skivan fälls lätt upp och ned med hjälp av en gasfjäder.

Under bordsskivan finner man en insats framtagen av infärgad biokomposit som i sin tur inkapslar en sladdvinda. Tack vare detta finns eluttag och usb-portar lättillgängliga. Insatsen erbjuder en plats att lägga saker på och ett laptopstöd som får upp datorn till en ergonomisk position. Insatsen framhäver mjuka värden i konceptet, där taktiliteten kan få ta plats. När bordsskivan fälls upp ges även tillgång till en tyginklädd anslagstavla i kork.

 

Under konceptarbetet har vi ständigt utgått ifrån Edsbyns formspråk och tillverknings-metoder samt "Design for Disassembly". Vårt koncept Home grundar sig därför i Edsbyns planmöbelsproduktion. Samtliga delar går att skruva isär, byta ut och sortera per material för att återvinnas.

AvbrottHome.png
IMG_2665.jpg

Andreas Berggren

IMG_2682.jpg

Jacob Thunberg

IMG_2641.jpg

Evelina Thuresson