OM LANDA OCH FORMGIVARNA BAKOM
Framtidens kontor kräver allt mer utrymmen för människor att mötas på, inte minst inofficiellt. Med hjälp av Landa har man genom en materialdriven process skapat en knytpunkt där individer kan socialisera och interagera.


I den här möbeln har Sebastian Fältström, Malin Eriksson och Carl Bang Thomsen lyckats med konststycket att förlänga livet på material som annars hade kasserats. Idén kom av att studenterna ville använda de material som fanns på Edsbyverken och samtidigt utmana både produktionskedjan och synen på brännbara material.
Framtidens kontor kräver allt mer utrymmen för människor att mötas på, inte minst inofficiellt. Här har man skapat en knytpunkt där individer kan socialisera och interagera. Efter år av pandemi var detta ett viktigt inslag i designprocessen. Formen och bordet i mitten skapar ett centrum att samlas kring, och modulerna kan med fördel kombineras med fler enheter. Som en extra flirt med sitt ursprung har man hämtat formspråket från hälsingegårdarnas tidstypiska tapetmönster. Studenterna själva beskriver den som en Touchdown-yta för det nya kontoret.
Materialet kallar de för WRM, Waste Re-Made, och det framställs genom att pressa spånpellets från fabrikens kasserade råmaterial. En process för att förädla Edsbyverkens spill. Resultatet, ett helt unikt sätt att rädda och återinföra material som annars hade gått förlorat.
MÖT FORMGIVARNA
Läs intervjuerna och lär känna de tre formgivarna bakom Landa.